maanantai 28. huhtikuuta 2014

Ennätyksiä ja turhautumisia

Moikka!

Mulla oli jo yks blogikirjoitus työn alla, mutta sen otsikkokin oli "Ärsyttää", niin jätinpä sen kesken. Koska ärsytti. Ja koska miä oon aika peruspositiivinen noin niinkun pääasiassa, siihen negatiiviseen olotilaan kun kaikki ärsyttää, ei halua jäädä piehtaroimaan yhtään pidemmäksi aikaa. Negatiivisuus synnyttää lisää negatiivisuutta ja toisinpäin.
Viikko on vierähtänyt Munahölkästä ja sen jälkeen liikunnallisesti viime viikkoon sisältyi 2xFustra, juoksukoulun aloitus ja eilen sunnuntaina ratsastustunti ja 16km lenkki. Fustra oli viime viikolla jotenkin tosi vaikeeta ja rankkaa. Mikään ei (muka) onnistunut ja minusta tuntui että Miran piti korjata mun asentoa tsiljooonabiljardi kertaa. Se, että Mira korjas asentoa ei ärsyttänyt vaan se että minua PITI korjata! Argh. Mut tehokasta se vaan on! Ja koska sitä on niin vaikea pukea sanoiksi, mitä se on, suosittelen kokeilemaan!




Yllä kuvat vipunostoista Bosun päällä. Voin kertoa että on ihan hiton vaikeeta pysyä paikoillaan. Ja kun siihen lisää vielä palikan pysyminen polvien välissä, sekä vipunostot...A-U. Au.

Keskiviikkona kävin tyttäreni kanssa kaksistaan Sirkus Finlandiassa <3

Torstai aamuna Fustrattiin taas ja sirkuksen supersuolaiset popparit teki tehtävänsä ja hir-vee jano koko tunnin ja hiki ei meinannut lähtä irtoomaan alussa millään. Viimeistään sit intervalli-crossailu nosti kunnon hien pintaan!
Illalla suuntasin auton keulan taas kohti Huumaa ja tällä kertaa vuorossa juoksukoulu. Oon tässä juoksennellut enempi tai vähempi muutaman vuoden, mutta enempi kyllä nyt viime syksystä alkaen. Talvella vähempi, pakkaset kun sattuu mun astmaisiin keuhkoihin liikaa. Oon osallistunut Helsinki Midnight Runille kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla 10km taittui aikaan 1h ja pari minsaa päälle. Nyt viime syksyn juoksun jälkeen tuntui että jotta taas löytyisi motivaatiota, pitäis varmaan ilmottautua johonkin tapahtumaan. Nyt kun kymppi oli alkanut rullamaan jo aika helposti ja rutiinilla, ajattelin lisätä haastetta ja ilmoittautua puolimaratonille :) Mun juoksu-urani aloitus oli aika kivinen, koska minä vaan VIHASIN juoksua, enkä voinut ajatellakkaan että joskus 5km tuntuisi niin lyhyeltä lenkiltä, ettei niin lyhyttä "viitsi" vain juosta. Mulla on aika standardi vauhti, joka yleensä poukkoilee ,5,5-6,5min/km välillä. Nykyisin lähempänä 6min tai alle/km. Juoksukunto ei ole parantunut pelkästään juoksemalla, vaan selkeä parannus on tullut nyt tämän kevään aikana kun aloitin salitreenin (joka räätälöitiin juoksun tueksi!) ja Fustran. 
No, juoksukoulu alkoi siis ensin luento-osuudella jossa Huuman PT Joni Ruuskanen kertoi juoksun fysiologiasta, juoksuasennoista, sykealueista, pitkäkestoisen ja matalasykkeisen lenkin hyödyistä jne. Paljon infoa! Paljon uutta tietoa juoksijalle, joka aina vaan lähtee juoksemaan, ilman sykemittaria, ilman alkuveryttelyä jne..

Jompe



Huumasta siirryttin sitten tosi toimiin Karhulan keskuskentälle. Tehtiin jos jonkinmoista verryttelyä ja venyttelyä ja alettiin opettelemaan uutta juoksutekniikkaa, jossa juostaan enemmän päkiällä. Tää oli kyllä tosi haastavaa mulle. Mun juoksutyyli on enemmänkin semmosta "lompsottamista". Tässä uudessa tekniikassa askellus on keveämpi, nopea kosketus pintaan, lantio korkealla ja edessä ja niin ettei ylävartalo kierrä. Hiton vaikeeta, voin kertoa! :O Koko homma tuntui tosi "vasenkätiseltä". Se tunne kun oikeakätisenä kirjoitat vasurilla, tai heität palloa vasurilla. No, katotaan. Annetaan sille mahdollisuus. :)

Reippaat koululaiset :)


Pe ja la mulla oli totaaliset huilipäivät jo pelkästään siitä syystä että mun jalat oli puupökkelöt. Pohkeet, nilkat ja jalkapohjat oli NIIIIIN kipeät siitä juoksukoulusta, että mun kävely muistutti lähinnä Kummelista tuttua tamppausta! Sunnuntaille me oltiin sovittu Annan ja Rikun kanssa pitkä lenkki. Riku mittas meille semmosen about 16km lenkin. Sitä ennen kuitenkin kävin ratsastustunnilla (lue:vietin tyttären kanssa lähes koko päivän tallilla <3) ja totutusta poiketen sainkin ratsukseni suuren ja upean javähänpelottavan Suomenhevosen Humun. Ja kuulkaa, jos miä oon taistellu pienen ja suloisen ja jääräpäisen Jolle-ponin kanssa siitä mennäänkö eteenpäin vai ei. Niin nyt tällä pollella mennään eikä meinata! Sain tehdä tosissaan töitä että tehtiin muutakin kuin ravattiin kovaa ympäri kenttää :D hiki virtasi ja jalat teki töitä ihan hitokseen! Laukattiinkin ja kaikkee, iiks! Kun lopuksi hyppäsin satulasta alas, mun jalat oli ihan höttöä. Ajatus tunnin päästä tehtävästä 16km lenkistä tuntui toooosi epätodelliselta itsetuhoiselta.

Herranjestas mikä asento! :D



UPEA Humu! Jolkottelee muutes aina kieli ulkona :D

Sori hirveen epätarkat kuvat! Riikan kameras asetukset oli vähän keturallaan, mut näkeehän tosta kuka meni kellä ja miten. Mitäkukahäh.
Nooooh. Lenkille lähdettiin sitten kuuden maissa. Riku oli käyny jemmaamassa pari pulloa Gatoradea matkan varrelle, että voidaan pysähtyä tankkaamaan, niinkun sit puolimarallakin.
Juoksu rullasi ihan kivasti, vaikka pohkeita kivisti yhä se juoksukoulu ja tietty ratsastustuntikin. Vauhti oli oikein hyvä koko matkan ja tossa 12km jälkeen mulla alkoi vähän painaa jaloissa. Uskoisin että ratsastustunnin takia. Mut reippaasti juostiin koko matka :) Ja juoksipa yks tuttukin vastaan matkan varrella, Haastetiimin Anu <3


Tais kuulkaa olla mun elämäni pisin lenkki :) Puolimaraan tohon vielä 5km, mut uskon että menee kyllä! Nyt se alkaa olla jo niin lähellä että pitkiä lenkkejä ei juosta enää, vaan pari-muutama vähän lyhyempi :) Se on jo ensi viikolla!! IIK!
Ja yks ennätys tähän vielä: vedin tänään KUUSI leukaa! Jonkun lauanvetomaisterin mielestä teen ne varmaan ihan päin honkia, mut so what. Mulle ne kelpaa. Voin ottaa videon, jos joku haluaa tuomaroida mun suorituksen :)
Että tämmöstä tänne. Syömispuolella mulla on kyllä petrattavaa. Oon sallinut itselleni erinnäisiä vapauksia ja vaikka se  ei painossa näykkään, se painaa enempi mieltä. Oon syönyt ihan kotiruokaa ja punninnut enää satunnaisesti. Enkä ole kieltäytynyt herkuistakaan. Pieni kurinpalautus olis nyt paikallaan. Toukokuun lopussa/kesäkuun alussa on nimittäin uusi InBody-mittaus ja se on armoton...

Tämmöstä siis tänne :) mukavaa viikkoa kaikille ja hauskaa Vappua!!!!







maanantai 21. huhtikuuta 2014

Miä tein sen!


Moikka!

Pakko oli tulla päivittämään tän päivän Munahölkän tirsk! tulokset! Miä juoksin oman uuden 10km ennätykseni eli 56.01! Jee! Keli oli upea, mutta hiton kuuma! Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja maalla (Metsäkylässä) kun oltiin, lämpötila oli pari astetta korkeampi kun kotona. Onneks olin varustautunut t-paidalla ja juoksucapreilla, koska lämmin tuli jo lähtöä odotellessa!

Ulkolämpötila +18,5c!
Linssilude <3

Lähtötunnelmia :)

Lähdettiin hännän huippuna ja juoksu lähti rullaamaan ihan mukavasti. Tää oli mun, Annan ja Rikun eka yhteinen lenkki, mut vauhti pysyi hyvänä kaikilla koko ajan. Me kierrettiin sellanen 3,3km lenkki kolmeen kertaan ja pari aika mukavaa hitinvitinhirveetä  nousua oli siinä kolmosen lenkissä. Kierros päättyi aina järkkyyn nousuun. Mun Endomondo ei jostaan syystä lähtenytkään päälle, ja ärsyttää kyl sikanaa, koska se on samalla mun juoksupäiväkirja ja nyt tää mun hyvä tulos ei siis tallentunut sinne. Enkä myöskään nää hitaimpia ja nopeimpia kilsoja. Vauhti tais kuitenkin pysyä aika samana läpi lenkin! Vimpolla kierroksella nopeimmat ohitti meidät kierroksella (!) ja ekat oli maalissa ajassa kolkyt ja risat minuuttia :O  uskomatonta! Aika kovakuntoista porukkaa oli muutenkin matkassa koska tais kaikki kympin juoksijat alittaa tunnin!
Oli niiiiiiiiiiin KUUMA! Juoksin ilman hattua ja aurinkolaseja ja totesin että jos HCR:illa sää on samanlainen, haluan jonkin sortin aurinkolipan tai lippiksen päähäni! Mulla ei yleensä kympillä jano pääse yllättämään, mutta tänään jo kolmen kilsan jälkeen olisin voinut mieluusti hörpätä vettä! Kun matka alkoi olla voiton puolella Anna sanoi et ollaan juostu 50 minuuttia. Ajattelin silloin että ei mitenkään aliteta tuntia. Niin väärin sitä arvioi omaa vauhtia ja etäisyyksiä näköjään! :D Maaliin kun juostiin, ekat 10sek ajattelin et NYT tulee yrjöt, mut kun hengitys ja syke nopsaan tasaantui (sen järkyn nousun jäljiltä!), fiilis oli kyllä tosi hyvä!

Lenkkimaisemaa autonikkunasta käsin
Onpas ärsyttävää kun blogger heittää kaikki lataamani kuvat tonne ylös >:/  Menee hermot just!
No nyt!
Maalaismaisemaa! Kukkokin kiekui tsemppiä matkan varrella :D

Tärähtäneet pääsi maaliin, jee!!

Väsynyt, hikinen ja onnellinen ja jälleen kerran itsensä ylittänyt lenkkeilijä :)

Ja voitin tällaisen hienon palkinnonkin! :D
Tästä on hyvä jatkaa! Viikonlopuksi suunniteltiin pitkää lenkkiä, täytyy silloin kokeilla joko jotain geeliä tai urheilujuomaa, mikä toimis mulla sitten puolimaralla :) 
Tällaista tänne tänään. Vitsit kun on hyvä mieli ja ihan voittaja fiilis <3
Mukavaa viikonalkua kaikille! <3 hitoksee sydämii <3 <3 <3

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Perjantaista perjantaihin pikakelauksella

Moikka!

Jopas on taas vierähtäny piiitkä tovi viime kerrasta :O Ou nou. Mun on kyllä ollut tarkoitus kirjoittaa, mut aina on tullut jotain ja sitten kun aikaa kuluu, ahdistun jo pelkästä ajatuksesta, kuinka paljon on "kiinni otettavaa", kun olis niin paljon kerrottavaa. Vaikka mitään kovin suurta ja mullistavaa ei ookkaan tapahtunut viime aikoina.
Juoksulenkit on rullanneet ihan kivasti ja vauhtia on löytynyt lisää, ihan vahingossa. tarkoitan siis ettei mulla oo ollut mitenkään tarkoitus juosta kovempaa. Viikko sitten sunnuntaina juoksin mun mieheni kanssa meidän ekan yhteisen kympin (10,87km ajassa 1.04.27) eli alitettiin nippa nappa tunti! Seuraavan kerran lenkille pääsin vasta perjantaina ja juoksin yksinäni nopsan reilu kutosen, tarkalleen 6,3km ajassa 37min. Vauhti on reippaampi kuin aikoihin ja juoksu tuntuu (siitepölyallergian jyllätessä pahimmillaan) tosi hyvältä! Astma painaa vähän, mutta lääkityksestä kun huolehtii, niin ei hätää. Huomenna maanantaina me osallistutaan 10km Munahölkkään Metsäkylässä :) Sään pitäisi suosia, katotaas miten menee. En aseta mitään erityisiä tavoitteita, kiva olis juosta kymppi alle tuntiin, mut ei mitään paineita. Ens viikolla pääsen myös lunastamaan yhden Haastekunigattaren palkinnoistani ja aloitan juoksukoulun Huuman PT kaksikon Jonin ja Teemun johdolla. Toivon saavani hyviä vinkkejä puolimaratonia ajatellen :)
Fustrattu on ja voin kertoa että mitä enemmän "opin" sen rankemmaksi se muuttuu. Viimeiset kaksi kertaa olen ollut kuin uitettu koira, hiestä märkänä! Liikkeet alkaa tuntua siellä missä pitääkin ja kun toistoja lisätään..AUauAU.

Leveä kyykky ja pakarat saa kyytiä!
Hitoksee rankkaa!
Tässä saa vatsat huutia!
Polla punasena ja hiki virtaa.
Tässä mie romahin yhden jalan kyykkyjen jälkeen. Ai hittivitti!!
Vatsoille huutia, ja kun tätä tehdään viime metreillä, voin kertoa että on ihan HIR-VEE-TÄ.
Mut niin mahtavan upeen rankkaa <3
HuhHuhHuh...
Selkälihasten rääkkäystä.
Mira kyseli mun ruokavaliosta ja kerroin että minusta on tuntunut etten syö tarpeeksi. Koska mun kulutus on kasvanut ja iltaisin oon ollut väsynyt ja nälkäinen. Ja muutenkin koko aika ollut sellainen olo että tekee mieli syödä. Mira otti yhteyttä Teaan ja Tea soittikin mulle ja sain nyt ohjeistuksen pysyä tiukasti SÄÄNNÖLLISESSÄ ateriarytmissä, juoda vettä tarpeeksi ja syödä enempi hiilareita aterioilla. Katsotaan miten se tästä lähtee :) Ihan mahtavaa kun saa heti jeesiä, eikä tarvi ite miettiä ja pähkäillä et mitä pitäs tehdä!

Viime tiistaina meillä oli pitkästä aikaa Miran vetämät ryhmätreenit haastelaisten kesken <3 olipa kiva nähdä jengi koossa. Paitsi harmikseni Anu puuttui joukosta. (Toivottavasti pääset ens kerralla! :) Mulla oli aamusta alla Fustra, päivällä käytiin lasten kanssa uimassa ja illalla sit porukalla..Body Combatia! Olin kyllä aivan rikkikatkipoikki sen jälkeen. 

Mira <3

Tärähtänyttä sakkia!

Mitäs vielä? Kävin viime viikonloppna myös vähän krebaamassa mun ystäväni kanssa. Kerroinkin aikasemmin jo että oltiin lähdössä palkintomatkalle Antti Tuiskua moikkaa :) Ollaan yhteensä tänä keväänä pudotettu 17kg elopainostamme ja palkittiin itsemme sen kunniaksi! Käytiin syömässä Merelle nimisessä ravintolassa, ihan mielettömän hyvät pöperöt! 

Kuhaa, fenkolia ja kukkakaalipyrettä. Nam.
Ready to Partyyyyy :)
Sit me krebattiii! <3

Antikaa tiätty <3
Mitäs sit viäl? Kauhee ripulipostaus ku on niin paljo asiaa! Viime viikonloppuun mahtui kyllä niin paljon kaikkea, käytiin mm. moikkaamassa meidän ystäviä Pornaisissa.
Tää viikonloppu me tsillattii meidän kavereiden mökillä, grillattiin herkkupöperöitä ja saunottiin. Muksut leikki keskenään ja nautittiin kyllä kaikki ihan täysillä. Kukko löysi tiensä munimaan myös mökille joten aamu meni yhdellä sun toisella suklaan huuruissa :)

Mökkihöperöt <3

Ens viikolla vois ottaa jonkun sokeriton viikko-teeman toteutukseen. Sen verran on uponnut noita herkkuja nyt näin pääsiäisen aikaan..Täytyis vissiin muutenkin taas vaikka punnailla ruokia vähän aikaa. Että tulis syötyä oikein. Nyt kun treenaa paljon, voi toki syödä vähän vapaammin, mut siitä on NIIIIIN helppo lähteä lipsumaan...
Mut tällaista tänne! Huomenna hölkätään, keskiviikkona sirkustelua, torstaina juoksukoulua ja viikonloppuun pitäs ujuttaa yks piiiitkä lenkki :) Kivaa viikkoa kaikille, yritänpäs taas aktivoitua tässä kirjotushommassa!
Nyt, öitä ja kauniita unia!




keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Huumassa Huumaan

Moikka!

Mun täytyy nyt kirjottaa pikkasen siitä, millanen paikka se Hyvinvointikeskus Huuma onkaan. Mulle on tosi moni ihminen sanonut, että "en viitti sinne tulla, kun siellä on vaan himotreenaajia Loiri-trikoissaan". No ei ehkä prikulleen noilla sanoilla, but you get the idea. Ja ymmärrän sen kyllä, koska mulla on ollut kans omat ennakkoluuloni ja -asenteeni. Niitä oli vaikea muokata, kun en käynyt kuin satunnaisesti.  Nyt Haasteen myötä, alkuun kävin Huumalla joskus jopa KUUSI kertaa  viikossa. Nyt oon käynyt "vain" Fustrassa, koska kolmena päivänä käyn juoksemassa. Salitreenin käyn vetämässä jos on tyhjää kalenterissa, mut eipä oikein ole. Sunnuntaisin käyn ratsastamassa joten periaatteessa mulla on tällä hetkellä yksi päivä viikossa jolloin en tee mitään. Tai mitään, no mitään urheiluun liittyvää.

Kuitenkin, ne 6 viikkoa kyllä muokkasi viimeistään mun asenteet ja ennakkoluulot uuteen uskoon. Toki tiedän että olin Haastelaisena vähän ikäänkuin jalustalla, mutta paluu normiarkeen ei oo muuttanut juurikan mitään. Huumassa käy kaikien ikäisiä ja kokoisia liikkujia. Mukaan ryhmäliikuntatunnille tai salitreeniin sulautuu kuka tahansa. Jokainen keskittyy omaan tekemiseensä eikä kukaan siellä istu huvikseen arvostelemassa kenenkään ulkomuotoa tai vaatetusta tai ylipäätään mitään. Ainoa tilanne jossa treenamiseesi ehkä puututaan, on jos joku traineri huomaa sun tekevän jotain liikettä täysin päin honkia niin hän saattaa ystävällisesti tulla korjaamaan.Ja sehän on pelkästään HYVÄ asia! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Huuman palveluita ja nyt on meneillään myös tosi mahtava kampanja jossa saat treenata 6 viikkoa Huumassa, saat PT:n sinulle räätälöimän saliohjelman ja ravintoneuvojan sulle tekemän ruokavalion 69€:lla (ovh 249€!!) Huuman jäsenille 29€! Tarttuisin itse tarjoukseen jos en olisi nyt tässä tilanteessa. :)
Henkilökunta on asiantuntevaa ja ystävällistä. Saman katon alta löytyy hieroja, parturi-kampaamo,Hypoxi, kauneushoitola, kahvila, solarium, mahtavat ryhmäliikuntatilat, sali kaikenmaailman härveleillä ja vapaapainoilla varusteltuna, iso spinningstudio..Mulla on kokematta enää toi hieroja, muuten voin suositella ihan kaikkea!
Maanantaina käytiin Annan kanssa pienellä palauttavalla lenkillä. Suunnitelmissa oli nopea ja kevyt 5km, mutta jälleen tavoillemme uskollisina arvio matkasta meni metsään ja jolkoteltiin 7km. Juoksu kulki hyvin, eikä edellisen päivän 15km tuntunut kuin pakaralihaksissa.
Eilen tiistaina mulla oli Fustra-tunti Miran kanssa. Mokoma laittoi minut Bosu-pallon päälle heilumaan ja tekemään vipunostoja. Tarkoitus ei ole siis heilua mut helpommin sanottu kuin tehty! Opetin myös Miraa kiroilemaan "äiskä-tyyliin", kun liikeiden loppun viljelin vitin vittiä ja hitin vittiä ja saakelin paakelia ja ihan hittoakin, oho. :D

Tässä eilisen kuvasatoa:

Fustra-palikka, joka oikeastaan ihan joka liikkeessä mukana. Pitää jalat oikeassa asennossa, kun jalkaterien välissä ja  kun polvien välissä, niin mm. eliminoi pihtipolvi-efektin ja aktivoi lantionpohjalihaksia!

Mun Fustra-PT Mira Saarenmaa. Kädessä Fustra-keppi jolla uhkailee. Kettumaisia noi keppiliikkeet. 

Supertörkeenrankka yhden jalan kyykky.

Pakaralihas räjähtämispisteessä.

Hitinvitin rankkaa!!

Auauauuuu!

Crossailua Fustra-tyyliin.

Askel jo vähän lennokkaampi, alun "jäkitykseen" verrattuna!

Fustra-tunnin kruunasi Miran pitämä kehonhuolto 40. Venyttelyä, rullailua foam rollerilla ja lopuksi ihana rentoutus <3 

Ihana päätös mun kaoottiselle päivälle, kun mikään ei oikein onnistunut. Päivä täynnä kolhuja ja mahdollisesti lasinsirpaleilla höystettyä kanasoppaa. Kaupassakin ostosten loppusumma oli 6,66€ Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :) 
Tänään mulla on totaalinen huilipäivä, aamulla kurvasin kyllä Huumalle, mutta tällä kertaa pääsin nauttimaan parturi-kampaamo Bravon ja sen ihanan Anni Puurtisen käsittelystä! Voin suositella todella lämpimästi, mun herkkä hipiä ei ollut moksiskaan Fudgen väristä ja sain upean oranssin loiston hiuksiini! Loppu päivän vietän oman perheeni parissa, ulkoillen ja nauttien auringonpaisteesta.

Kiitos Anni! <3
Huomenna olis taas lenkkipäivä ja perjantaina Fustraan puoliltapäivin, ennenkuin suuntaan auton keulan kohti pääkaupunkiseutua ja lähdetään mun ystäväni kanssa "palkintomatkalle" kun ollaan tehty elämäntaparemontit tänä keväänä :) Luvassa hyvää ruokaa, paljon juomaa ja Antti Tuisku <3 Älkää kysykö miksi, se on traditio :)
Kivaa päivän jatkoa sulle :)



maanantai 7. huhtikuuta 2014

Vauhdikas viikonloppu!

Moikka!

Nyt on takana kyllä niin toiminnan täyteinen viikonloppu, että uni tuli kyllä aikaisin eilen illalla. Perjantaina mulla oli jälleen Fustraa Miran kanssa. Täytyy sanoa että toinen kerta meni jo paremmin kuin ensimmäinen, mutta ei kyllä missään nimessä vieläkään hyvin. Se vaan on niiiiin vaikeeta. Ja rankkaa. Ja kroppakin oli vielä kipeenä keskiviikon treenistä. Onneks mulla on Mira mukana vielä seuraavat 8 kertaa <3  Mira venytti mun jalat ja selän lopuksi, ihanaa! Mun ystävät on kovasti kysyneet mitä miä siellä Fustrassa oikein teen, ja minähän yritin näyttää, mutta en pystynyt, kun lihakset kramppasi. Että tehokasta se kuulkaa on!

Lauantaina meillä oli oikea mummoilu-päivä kun aamusta ajeltiin mun isovanhemmille käymään ja iltapäivällä pojan päiväunien jälkeen anoppilaan syömään. Lauantai-illat me pyhitetään yleensä ihan oman perheen kesken hengailulle, käydään saunassa, syödään vähän herkkuja ja katsotaan Avaraa luontoa. (Paitsi että nyt oltiin vuokrattu Makuunista Turbo) Ihan parasta.
Tosin esikoinen täräytti yöllä yrjöt omaan sänkyyn, että nyt sitten odotetaan seuraavaa uhria.(Näyttääkin vähän kalvakalta tossa kuvassa!) 

Pikku muruset <3
Sunnuntaina mulla olikin sit urheilullisesti oikein aktiivinen päivä! Mulla on siis harjoittelu puolimaratonille kesken ja nyt mun treeniohjelmassa on 3 lenkkiä viikossa, yksi 5-7km lenkki, yksi 7-10km lenkki ja yksi 15-17km lenkki. Tänään juostiin mun juoksukamu Annan kanssa aamupäivän virkistävässä vesisateessa 15,4km. Aika oli 1:33:45, jolloin keskinopeus/km oli 06.05min! Olin aika yllättynyt näinkin reippaasta vauhdista, kun tää oli siis mun ihan eka näin pitkä lenkki. Sain kyllä hyvän tsempin ja varmistuksen juoksukunnosta puolikasta ajatellen. Toki tuohon se 6km vielä lisää, mut uskon että se menee ihan ok, tollasissa juoksutapahtumissa on vielä se oma fiilis, josta saa lisää potkua omaan suoritukseen :) Pitää vaan muistaa ettei lähde liian kovaa, muuten ei paukut riitä maaliin asti.

HIR-VEE kuva, mut 15km tahkoneet hillonuijat ikuistettu! :D 


Tuntuu välillä vieläkin ihan uskomattomalta että MINÄ tässä vouhkaan jostain puolimaratonista! Minä treenaan PT:n kanssa, harrastan ratsastusta ja uskallan ja osaan laukata. Olen saavuttanut niin monta "virstanpylvästä" tässä viime aikoina, että nyt tuntuu ettei minua pysäytä mikään! Se vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti ihan koko elämän jokaisella osa-alueella. Olen alkanut miettiä tulevaisuutta ja että haluaisin opiskelemaan. Tehdä jotain muutakin, koska uskon että minusta olisi muuhunkin kuin lapsia hoitamaan (mitä ammattia ihan oikeasti rakastan!) mutta joskus tuntuu että olen siinä saavuttanut jo "huippuni". Nyt olen ihan varma että kovasti työtä tekemällä voi saavuttaa mitä tahansa, oli kyse sitten liikunnasta, työelämästä, opiskelusta..
Tammikuussa olin tehnyt päätöksen, minä eroan Huumasta. Mun jäsenyyteni oli yhtä soutamista ja huopaamista. Välillä kävin, enimmäkseen en. Maksoin jäsenyydestä, välillä laitoin kortin tauolle ja taas aloin "käymään" eli kävin kerran, kaks. Ihan naurettavaa. Tammikuussa sit sanoin että nyt riittää. Sitten mainostettiin Kuntoiluhaastetta ja ajattelin että tää on nyt viiminen kerta, laitetaan hakemus vetämään ja kirjoitin hyvin rehellisesti. Ja niin siinä sitten kävi että minut valittiin ja siitä 6 viikkoa myöhemmin minut "kruunattiin" Haastekuningattareksi! Viime hetkellä sain viimeisen oljenkorren ja se muutti mun koko elämäni! <3 Olen ikuisesti kiitollinen <3

No palataan nyt kuitenkin siihen sunnuntaihin :)  Sää kirkastu kivasti iltapäiväksi. Oli ihana ajella Hepolaan A.ensinnäkin valoisalla B.ilman superpaniikkia laukkaamisesta. Koska nyt kun oon siinä jo kerran onnistunut ihan hyvin, en pelkää sitä yrittämistä yhtään! Ratsukseni sain jälleen ihanan ja jääräpäisen Jollen <3

Se poni ei kyllä päästä minua helpolla ja keksii kaikenlaista vilunkia koko ajan. Mut hyvin meillä sujui sit kuitenkin ja sit päästiin laukkaamaan! Löytyyhän siitä pikku kauramoottorista sitä vauhtia! Se on niin kivaa ja upeeta ja mahtavaa! Tunnin jälkeen olin ku jyrän alle jäänyt. Aamupäivän lenkki tuntu joka jäsenessä ja vauhdikas ratsastustunti imi ne loputkin mehut.


<3

Sellasta kuului meikäläisen viikonloppuun! Tänään pitäis jolkotella semmonen lyhyempi palautteleva lenkki, varmaan joku vitonen. Fustraamaan pääsen keskiviikkona ja perjantaina. Joten lisää Fustra-postauksia luvassa :)
Mukavaa viikkoa kaikille!


keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Frustrating Fustra

Tai ei nyt ihan niinkään, mut välillä sitä Fustraa tehdessä olo on, no turhautunut.
Tänään siis alkoi virallisesti mun 10h Fustra-urakka. Alkulämmittely tehdään crosstrainerilla Fustra-tyyliin niin että hartiat alhalla ja takana, vatsa tiukkana ja kantapäät ei saa siis nousta "polkimilta". Se on hiton rankkaa ja jos sen tekee väärin, se tuntuu väärässä paikassa. Niinku mulla. Etureidet tulessa. 

Enpysty vertaamaan Fustraa mihinkään muuhun lajiin. Jos sitä pitäs kuvailla niin mieleen tulee pinnistely, puserrus, kramppi :D Ja pieniä liikkeitä mut niissä valtava teho! Ja Mira löytää kyllä kaikki kohdat jotka vaatii vahvistusta. Sit se tökkii aina "hartiat alas", "olkapäät taakse", "rinta eteen", "vatsa tiukaks". Ja usein käy just niin että yhden paikan tiukkaa niin toinen löpsähtää. 

Mut on kyl kiva treenaa kun on joku tökkimässä ja piiskaamassa ja tsemppamassa !!Ja miten tunti voikin mennä nopeasti! Sit kun mulla on noi istuinluut ja pakarat tässä vähän vihoitelleet juoksun ja ratsastuksen yhteisvaikutuksesta niin Fustra on just se mikä auttaa niihin vaivoihin. Tää tuli niin hyvään saumaan <3 JES!

Tässä vähän kuvasatoa tästä illasta:


Ilmat ulos ja keppi ylös
Yleensä teen tän silmät auki..eli tässä nostan keppiä pään päältä niin ylös kuin pystyn.
Eli en paljon yhtään. Kädet liukuu seinää pitkin. Selkä tiukkana seinää vasten. Vatsa tiukkana.

Dippailua.

 Tässä menossa viimeinen ja parkaisun säestämänä!AUAUAUUU!

Ja hooveri. 1min tiukkana pakettina.   
                                                                          
 "Pikku" tärinällä höystettynä.
Huomaatteko ton Fustra-palikan joka kuvassa. On mukana joka liikkeessä ja auttaa kroppaa pysymään oikeassa asennossa. Ehkä. Pitääpä kysyä vielä lisää palikasta :D
Tänään mun kutistunutta olemusta kommentoitiin pariinkin otteeseen ja kyllähän noita tämän päiväisiä kuvia katsoessa on myönnettävä että pikkasen eri näköinen tyttö tuossa lankuttaa kuin 2 kuukautta sitten! Se on tosin tuonut mukanaan pienoisen vaateongelman, kun kaikki vaatteet on jääneet isoiksi ja kalsaritkin tippuu jalasta! No pikku hiljaa näillä kotiäidin "palkoilla" uutta garderobia rakennetaan :) 

Mutta tämmöstä tänne tänään <3 nyt kauneusunille, aamusta saadaan ystäviä kylään :)
Huomenna olis lenkkipäivä ja perjantaina taas Fustrataan!
Hyvää yötä!